20.4 C
Srebrenik
Subota, 24 Jula, 2021

Preko 3.000 dječijih osmijeha ispunilo dvorane u Orašju, Šamcu, Gradačcu i Konjicu

BH Telecom Sportske igre mladih svoju ovogodišnju, devetu po redu, turneju širom Bosne i Hercegovine započele su takmičenjima u Orašju, Gradačcu, Šamcu i Konjicu, gdje je više od 3.000 osmijeha razigranih mališana obilježilo početak Igara.

Orašje, općina koja je sedmi put po redu domaćin Sportskih igara mladih, pružila je mnogo zanimljivih utakmica, zabave, radosti i novih prijateljstava, s obzirom da su na takmičenje u Orašje došli i mališani iz okolnih mjesta. U igri između dvije vatre najuspješnije su bile ekipe iz lokalnih osnovnih škola. Ekipa „Vatrene lopte“ osvojila je prvo mjesto, pobjedivši u finalnoj utakmici ekipu „No fear“.

  • Sjajno smo se zabavili i sretni smo što smo osvojili prvo mjesto na Bingo Cup-u u igri između dvije vatre. Nadam se da ćemo se imati priliku takmičiti i sljedeće godine, rekla je Diana Vincetić, predstavnica ekipe „Vatrene lopte“.

Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH koji kroz Igre promoviše Olimpijske vrijednosti, a u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, te uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat ‘Fer igra za fer djetinjstvo’ što su učesnici takmičenja u Gradačcu pokazali na terenima. Igre su po deveti put posjetile Gradačac, pa su se djeca iz ovog grada imala priliku takmičiti, družiti i zabavljati. 

  • Pobjednice smo Plazma Cup-a i mnogo se radujemo finalnom takmičenju u Sarajevu, gdje ćemo se takmičiti i družiti sa vršnjacima iz cijele države, izjavila je Anđelina Nikolić, predstavnica ekipe ŽOK „Crvena zvijezda“ iz Obudovca.

U okviru Podravka Cup-a, najbolje su bile domaće ekipe, i to ekipa „Kaskaderi“ u ženskoj, te ekipa „Asterix i Obelix“ u muškoj konkurenciji. U okviru Kinder plus Sport CUP-a, plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu obezbijedila je ekipa „MD klinci “ iz Modriče, koja je takmičenje u Šamcu osvojila drugu godinu zaredom.

  • Drago nam je da smo i ove godine obezbjedili plasaman u Sarajevo i jedva čekamo august, kazao je Dražen Žarić, kapiten ekipe „MD klinci“.

Na takmičenju u Coca-Cola Cup-u, za kategoriju 2004. godište i mlađi, titulu najboljeg u nogometu odnijela je gostujuća ekipa „FK Blagaj“. U okviru Poli Cup-a u nogometu, za kategoriju 2008. godište i mlađi, najbolja bila ekipa „IKM“ iz Konjica, koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu Bambino U-10 Liverpool.

Sportske igre mladih će ove godine obići 38 bh. gradova, te će tako mališanima širom BiH pružiti dobru zabavu i priliku da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 različitih sportskih disciplina. Naredni gradovi domaćini Igara su Zvornik, Srebrenica, Bratunac i Maglaj. Igre će se u Zvorniku održati u ponedjeljak, 27.5.2019. godine, u sa početkom u 8:30h.

Prijave za takmičenja u narednim gradovima su otvorene, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na stranici www.igremladih.ba ili na broj telefona 033/465 666.

M.O.

Vijesti

Lani Pudar izmakao plasman u polufinale Olimpijskih igara

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je ostvarila solidan rezultat u svojoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara delfin, ali se nije plasirala u polufinale na...

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Tuzli u septembru

Na Univerzitetu u Tuzli će se organizovati drugi upisni rok za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija...

U ponedjeljak Konkurs za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole u TK

Konkurs za za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona biće objavljen u ponedjeljak 26.07.2021. u Dnevnom avazu i...

Stay Connected

21,988FansLike
2,869FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave