27.4 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Prilika za Bosnu i Hercegovinu: Na Godišnjoj skupštini EBRD-a u Sarajevu više od 3.000 učesnika

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović obišao je lokacije u Sarajevu, gdje će se u narednim danima održavati Godišnja skupština Evropske banke za obnovu i razvoj (ERBD).

Potvrdio je da je sve spremno za početak ovog događaja na kojem će se okupiti gotovo 70 delegacija guvernera EBRD-a kao i mnogi poslovni ljudi iz 38 ekonomija s kojima sarađuje Evropska banka za obnovu i razvoj.

– Nema nikakvih problema u organizaciji. Većina guvernera je u zgradi državnog parlamenta, a ostali gosti pristižu jer su prve sesije počele od jutarnjih sati.  Zvanično je prisutno više od 3.000 učesnika. Vrijeme nam možda najviše smeta, ali nadamo se da će narednih dana biti bolje vrijeme – kazao je Šarović.

Najavio je da će danas prisustvovati važnom događaju a to je Forum o malim i srednjim preduzećima, na kojem će otvoriti diskusiju o prilikama i izazovima u poslovnom okruženju za mala i srednja preduzeća.

Nakon toga slijedi interaktivna sjednica s ciljem međusobnog povezivanja malih i srednjih preduzeća, kao i razmjena iskustava i najboljih praksi.

Šarović je izrazio očekivanje da će se na ovom događaju Bosna i Hercegovina predstaviti u boljem svijetlu, piše Fena.

Tome će, po njegovim riječima, pridonijeti, veliki broj dešavanja na kojima će se govoriti o temama, poput digitalizacije, tehnologije, zelenih gradova, migracija, te srednjih i malih preduzeća.

Kao dio pratećeg programa bit će održana i sesija “Investirajte u BiH – Investirajte u profitabilne projekte”, kroz koju će BiH predstaviti svoja strateška područja, potencijale, ali i benefite geostrateške pozicije.

DK

Vijesti

Od danas se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca

U Službenom glasniku BiH jučer su objavljene dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Prema ranijem pojašnjenju iz OHR, taj zakon će...

Vozača autobusa smrti priveli su 2017. zbog dvije torbe pune droge u bunkeru

Kosovskiportal  Reporteri.net navodi da je vozač autobusa smrti D. L. (52) prije četiri godine bio uhapšen pod sumnjom da je krijumčario drogu. Tada je 52-godišnjak D. L. bio...

Doris Pack: Ne treba posvećivati previše pozornosti Dodikovim prijetnjama

Milorad Dodik nije iznad zakona, nije nitko i nadam se da će sud poštovati taj princip, kazala je za Radio Slobodna Europa (RSE) Doris...

Stay Connected

21,988FansLike
2,873FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave