31.4 C
Srebrenik
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Tuzla danas grad djece i dječje pjesme

Tuzla je danas grad djece i dječje pjesme u kojem se održava Međunarodni festival „Majski cvijet“ čiji je organizator Dječji gradski hor „Slavuj“.

– Naš hor želi njegovati dječju pjesmu koja je nepravedno zapostavljena. Tako i ovaj festival donosi neke od najljepših pjesama čiji su sadržaji primjereni za djecu. Iz godine u godinu interesovanje djece je sve veće, a i sve nam se više autora dječjih pjesama javlja ne samo iz Bosne i Hercegovine nego i iz regiona – kaže Renata Bagarić, organizatorica “Majskog cvijeta”.

Mališani koji sudjeluju na festivalu dolaze iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije i BiH. Festival je takmičarskog karaktera.

– Zanimljivo je da pjesmu koju će izvesti dječak iz Makedonije Andon Andonov govori o povezanosti Tuzle i Makedonije. Pjesma se zove „Dojran dia Tuzla“ kroz čiji tekst se spominje Dojransko jezero i povezuje s našim Panonskim jezerima. S djecom je najljepše raditi. Ta količina energije koju vam djeca šalju, tu iskrenost i ozarenost najbolja je snaga i motiv da ovakvih festivala treba biti još više. Imam osjećaj da s djecom mogu poletjeti još dalje – rekla je Renata Bagarić.

Festival se održava u Narodnom pozorištu Tuzla, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Zanimljivo je, sve pjesmice koje će biti izvedene na “Majskom cvijetu”, prvi put se predstavljaju u javnosti.

DK

Vijesti

PCR i brzi testovi iz BiH bit će priznati i u Sloveniji

Vlada Slovenije je na sjednici usvojila izmijenjenu uredbu o utvrđivanju uslova za ulazak u zemlju zbog obuzdavanja virusa covida-19, kojom je Bosna i Hercegovina...

Dodik: Spreman sam da podnesem ostavku u Predsjedništvu, ali…

"Spreman sam da kao član Predsjedništva BiH podnesem ostavku, ali tražim da se ne bira novi član Predsjedništva iz srpskog naroda" - rekao je...

Atina / Velež večeras u Grčkoj protiv AEK-a: Mogu li Mostarci do historijskog uspjeha

Fudbaleri Veleža večeras u Atini igraju revanš susret drugog pretkola Konferencijske life protiv ekipe AEK-a. Velež u tom meču brani pobjedu iz pvog meča odigranog prošle sedmice na "Grbavici", kada je slavio...

Stay Connected

21,988FansLike
2,873FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave