Zbog izlijevanja vode obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Ormanica-Gračanica u mjestu Donje Srnice

0

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-460 Ormanica-Gračanica (u mjestu Donje Srnice).

Zbog odrona i aktiviranih klizista obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Banja Luka-Čelinac u mjestu Marjanovac, dok se na dionicama M-4 Teslić-Kotor Varoš na prevoju Borja i M-4 Banja Luka –Prijedor u mjestu Ramići, saobraća usporeno jednom trakom.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima: M-16.1 Banja Luka-Prnjavor na ulazu u Prnjavor, M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Kišne padavine usporavaju i otežavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

MC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here