36.7 C
Srebrenik
Srijeda, 28 Jula, 2021

Zbog sve obilnije kiše u Tuzlanskom kantonu građani strahuju od novih klizišta

Zbog intenzivnih padavina posljednja tri dana, građani Tuzlanskog kantona strahuju od klizišta koja već niz godina ugrožavaju porodične kuće, ali i poslovne objekte.

Lokalne rijeke zbog izlijevanja već su poplavile poljoprivredna zemljišta na području općine Srebrenik, a u Lukavcu je jedan od lokalnih mostova usljed izlijevanja rijeke oštećen.

U Tuzlanskom kantonu je proglašeno vanredno stanje od Općinskog štaba civilne zaštite Općine Lukavac, posebno zbog činjenice da se i narednih dana najavljuju padavine.

U porastu su brojni vodostaji, posebno na rijeci Spreči, izvijestili su iz Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

Na području općine Gračanica rijeka Spreča se izlila i poplavila oko 10 hektara poljoprivrednog zemljišta. Svi lokalni vodotoci su u porastu. Nema poplavljenih stambenih i infrastrukturnih objekata, navodi se u izvještaju civilne zaštite.(RTV SLON)

MC

Vijesti

VAŽNO ZA POVRATNIKE U NJEMAČKU: Od 1. avgusta svi koji se vraćaju s godišnjih odmora u Njemačku morat će imati test na koronavirus?

Od 1. avgusta  svi povratnici u Njemačku morat će imati negativan test na koronavirus bez obzira vraćali se zrakoplovom (što je bila obveza i...

Počinje masovnija vakcinacija starijih od 18 godina u TK

Zbog dolaska većih količina vakcina na područje TK i činjenice da je veći broj osoba starijih od 60 godina već vakcinisan od danas na...

Narednih dana Balkan očekuju ekstremne vrućine

Čini se da će posljednji dani jula i početak augusta donijeti najintenzivniji toplinski val ljeta 2021. u Evropi do sada, navodi se u vremenskoj...

Stay Connected

21,988FansLike
2,872FollowersFollow
18,100SubscribersSubscribe

Zadnje objave