Srijeda, 18 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETBIHAMK – Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

BIHAMK – Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na autoputu A-1 Vlakovo-Lepenica. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

U većem dijelu naše zemlje vremenski uvjeti ovoga jutra su povoljni i saobraća se po pretežno suhom kolovozu. 

Na brojnim dionicama u toku su radovi na redovnom održavanju ili na potpunoj rekonstrukciji, tako da apelujemo na vozače da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine na tim dionicama.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Večeras od 19 do 19:45 sati zbog održavanja manifestacije „Matursko veče“ vozila će saobraćati usporeno na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na dionici Brijesnica Velika-Brijesnica Mala.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments