Srijeda, 18 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETKaravan radosti Sportskih igara mladih nastavio putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu

Karavan radosti Sportskih igara mladih nastavio putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu

Devete BH Telecom Sportske igre mladih nastavile su radosnu turneju kroz gradove širom Bosne i Hercegovine, okupljajući veliki broj najmlađih sportista. Igre su se u prethodnom periodu održale u Tešnju, Visokom, Kaknju i Jablanici, a najuspješnije djevojčice i dječaci, obezbjedili su plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu. Takmičenja u svim gradovima protekla su u fer i sportskom ponašanju što Igre u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a na terenima i promovišu kroz projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“.

 Djevojčice i dječaci u svim gradovima, domaćinima SIM turneje radosti, pored takmičenja u nogometu, rukometu, šahu, tenisu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pijesku, atletici, košarci te igri između dvije vatre, zajedno sa Specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, uče o načelima olimpizma, ali i samog sporta kroz zabavno-edukativne radionice.

 Svečano otvaranje 9. BH Telecom Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom Općine Jajce planirano je za 12.6. sa početkom u 12 sati na terenima iznad Gradske dvorane u Jajcu, a mališane u ovom gradu očekuje dvodnevni sportsko-zabavni program. Nakon ceremonije svečanog otvaranja, najmlađi učesnici će imati priliku takmičiti se u igri u između dvije vatre,  dok će od 21 sat sve generacije posjetilaca moći uživati uz zvuke kultnog bosanskohercegovačkog benda „Crvena Jabuka“.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments