Srijeda, 25 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKOdržana 33. sjednica Općinskog vijeća Srebrenik

Održana 33. sjednica Općinskog vijeća Srebrenik

Jučer je održana 33. sjednica Općinskog vijeća Srebrenik, na kojoj je, od ukupno predviđenih 15 tačaka, razmatrano tek šest. S obzirom da nije bilo potrebne dvotrećinske većine vijećnika za usvajanje Prijedloga privremene statutarne odluke Grada Srebrenika, ova odluka nije usvojena.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta općine Srebrenik s Izvještajem o troškovima tekuće budžetske rezerve za prvo tromjesečje ove godine, a usvojen je i Prijedlog odluke o pečatima Grada Srebrenika. Na sjednici su usvojeni  i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o priznanjima i stimulativnim mjerama i Prijedlog odluke o dodjeli općinskih priznanja i stimulativnih mjera.

Za zasluge i postignute rezultate u privrednom razvoju Grada Srebrenika, postignute uspjehe u radu i doprinos u afirmaciji i promociji Grada Srebrenika,  novoustanovljeno općinsko priznanje Povelja grada Srebrenika sa srebrenim grbom bit će dodijeljena Sulejmanu Hercegovcu i Junuzu Mulahmetoviću. Počasnim građaninom proglašen je Sead Delić iz Odžaka za višegodišnju uspješnu saradnju i značajan doprinos u razvoju infrastrukture na području Grada Srebrenika. Novčane nagrade bit će dodijeljene Alenu Alajbegoviću, Selmi Begić, Aldinu Husičiću, Jasmini Kavgić, Kerimu Dajiću, Halidu Mehmedoviću i Kenanu Suljiću. Priznanja i stimulativne mjere bit će uručeni sutra na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Srebrenik u povodu obilježavanja 21. juna Dana grada Srebrenika.

A.I.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments