Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeSPORTPotpisan sporazum o saradnji između OFK Gradina i FK Tuzla City

Potpisan sporazum o saradnji između OFK Gradina i FK Tuzla City

Fudbalski klub Gradina i Fudbalski klub Tuzla City potpisali su jučer sporazum o poslovnoj sportskoj saradnji.

Sporazum su potpisali predstavnici ova dva kluba i to Azmir Husić i Hidajet Muratović te u ime Grada Srebrenika, Muhamed Jašarević, šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti u čijem resoru je oblast sporta. Nakon potpisivanja sporazuma Husić je uručio Gradini ček od 50.000 KM kao prvi dio ulaganja, a drugi će biti realizovan na zimu što govori da će za prvu sezonu novi investitor uložiti ukupno 100.000 KM koliko treba da uloži i Grad Srebrenik.

Na ovaj način se stvaraju preduslovi da Gradina može dosta komotnije da funkcioniše i da se pokuša vratiti u 1.ligu FBiH.

Akteri sporazuma su istakli da je ovo veliki trenutak za Gradinu, za sve ljubitelje fudbala u Srebreniku gdje se počinju stvarati dosta bolji uslovi za rad kako samih fudbalera tako i trenera.

Nova Uprava bit će sastavljena od predstavnika investitora i Grada Srebrenika, treneri će imati priliku da se educiraju i usavršavaju, a djeca koja budu trenirala u Omladinskom pogonu neće plaćati članarinu po uzoru na Fudbalski klub Tuzla City.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments