Četvrtak, 19 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETRepublika Srpska odustala od uvođenja rezervnog sastava policije

Republika Srpska odustala od uvođenja rezervnog sastava policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odlučilo je da neće uvoditi rezervni sastav policije u ovom bh. entitetu, saopćeno je iz MUP-a RS.”S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini RS, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije”, saopćeno je iz MUP-a RS. 

U budućem periodu, Ministarstvo unutrašnjih poslova će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture ministarstva.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je odlučilo da reorganizuje svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na sigurnosne izazove s kojima se suočavamo u Republici Srpskoj, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će, radi boljeg funkcionisanja, Jedinice za podršku promijeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom Ministarstva unutrašnjih poslova, prevashodno mladim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji”, piše u saopćenju za javnost. (klix)

mc

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments