Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETŠuman: Cilj će nam biti prolaz u drugi krug Evropskog prvenstva

Šuman: Cilj će nam biti prolaz u drugi krug Evropskog prvenstva

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman nakon historijskog uspjeha i prvog plasmana na Evropsko prvenstvo bio je veoma zadovoljan.Reprezentacija BiH je sinoć slavila u Ostravi protiv selekcije Češke (24:23) i plasirala se na smotru najboljih evropskih selekcija.

Naši igrači su se danas vratili u Sarajevo, a po dolasku u glavni grad BiH selektor Šuman je izjavio:

“Čestitam momcima na svemu što su uradili do sada. Od 2016. godine sam selektor i bio sam tu tri ciklusa. U pohodu na Evropsko prvenstvo 2018. koštao nas je poraz od Austrije, onda se desila ona situacija za baražom za Svjetsko prvenstvo, a sada smo konačno uspjeli otići na veliko takmičenje. Bjelorusija i Češka su veoma kvalitetne selekcije, a mi smo dva puta slavili u gostima, a dva puta izgubili kući”, rekao je Šuman i nastavio:

“Ova selekcija može puno napraviti, a odbrana je stub svega iz koje slijede kontre i polukontre. Još uvijek ‘šepamo’ u pozicionom napadu, ali to možemo ispraviti. Bitno je da je misija uspjela i da idemo na Evropsko prvenstvo”, dodao je Šuman.

Šuman je istakao kako se naš selekcija neće zadovoljiti samim učešćem na Evropskom prvenstvu.

“Trebamo napraviti iskorak više, te će ciljevi biti veći. Cilj će nam biti prolaz u drugi krug, odnosno da završimo među prve dvije selekcije u grupi. Ovi igrači su pokazali da mogu, pokazali su želju i volju i pored mnogih povreda koje su nas zadesile. Nadam se da pokazujemo da stvarno želimo biti pravi, a sada ne bih pričao o problemima koji su dobro poznati”, rekao je Bilal Šuman, selektor reprezentacije Bosne i Hercgeovine. (KLIX)

MC

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments