Srijeda, 25 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETU Francuskoj uhapšen Michel Platini

U Francuskoj uhapšen Michel Platini

Nekadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini (63) uhapšen je zbog učestvovanja u sumnjivom dodjeljivanju domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.Francuska legenda je bila na čelu UEFA-e od 2007. do 2015. godine, kada ga je suspendovala Etička komisija FIFA-e. 

Mediapart javlja kako je Platini jutros odveden u pritvor kao dio istrage o namještanju glasova za dodjelu domaćinstva predstojećeg Svjetskog prvenstva Kataru.

Platini je u pritvoru u policijskoj stanici u Nanterresu, predgrađu glavnog grada Pariza. 

Katar je dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2010. godine, otkada su počele i kontroverze oko ovog slučaja. To također nije prvi put da je Platini bio umiješan u korupcijski skandal, čak daleko do toga.

I Platini i Sepp Blatter su bili suspendovani na osam godina od svih aktivnosti vezanih za nogomet zbog etičkih povreda.

Platini je također prošle godine kontroverzno otkrio kako je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine bilo naštimano da se Francuska i Brazil mogu sastati samo u finalu.

“Francuska-Brazil u finalu, to je bio san svih. Bilo je malo trikova. Nismo proveli šest godina organizirajući Svjetsko prvenstvo da ne bi učinili neke male finte. Mislite li da ostali domaćini svjetskih prvenstava ne rade isto?”, govorio je Platini tada za radio stanicu France Bleu Sport. (KLIX)

MC

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments