Srijeda, 25 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVlada FBiH razmatra Nacrt programa javnih investicija vrijedan 16,6 milijardi KM

Vlada FBiH razmatra Nacrt programa javnih investicija vrijedan 16,6 milijardi KM

U Mostaru je počela sjednica Vlade FBiH na kojoj će se razmatrati Nacrt programa javnih investicija 2020. – 2022.

Kroz javne investicije u razdoblju od 2020. do 2022. godina u Federaciji BiH bit će obuhvaćeno 118 projekata ukupne vrijednosti 16.674,64 milijuna maraka. Od toga se 12.532,12 milijuna maraka odnosi na 70 kandidiranih projekata, 4.007,51 milijun maraka na 47 projekata čija je provedba u tijeku i 35 milijuna KM na jedan odobreni projekt, kaže se u Nacrtu programa javnih investicija 2020.-2022. godina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Vlada će se izjasniti i o 7,67 milijuna maraka vrijednom ovogodišnjem programu utroška kapitalnih transfera javnim poduzećima, namijenjenog sufinanciranju izgradnje željezničke infrastrukture te o odluci o izuzimanju i promjeni namjene zemljišta za potrebe građenja autoceste na Koridoru Vc, poddionica tunel Kvanj – Buna.

Na dnevnom redu je informacija Federalnog ministarstva zdravstva o trenutnom stanje lijeka tamiflu, nabavljenog 2009. godine u okviru Projekta pripremljenosti za ptičju gripu.

Federalna ministarstva trgovine i energije, rudarstva i industrije pripremila su zajedničku informaciju o razlozima za donošenje odluke o poskupljenju plina, koja će biti dostavljena Parlamentu FBiH.

Bit će razmatrana i informacija o predmetu koji je, po službenoj dužnosti, otvorila Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH, u vezi s plaćanjem taksi i naknada za ponovni priključak električne energije vjerskim objektima oštećenim i porušenim u ratnom periodu, a koji su prije izbijanja ratnih dejstava imali ovaj priključak. (RTV SLON)
MC

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments