Utorak, 24 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETZa projekte u oblasti tjelesne kulture i sporta planirano 655 hiljada KM

Za projekte u oblasti tjelesne kulture i sporta planirano 655 hiljada KM

Za projekte u oblasti tjelesne kulture i sporta u ovoj godini iz Budžeta TK bit će izdvojeno 655 hiljada KM. Vlada je na posljednjoj sjednici utvrdila uslove, kriterije i postupak za raspodjelu sredstava za oblast tjelesne kulture i sporta za 2019. godinu u tom iznosu.

Sredstva sa ove budžetske pozicije dodjeljivat će se, između ostalog, dobavljačima koji će pružati ugovorene i druge posebne usluge po postupku javne nabavke koje provodi Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i to za pripremu TV emisija o sportu, izradu brošura i drugih informativnih letaka o sportu, za organizaciju stručnih skupova, okruglih stolova, edukacija i drugih događaja vezanih za sport na području Tuzlanskog kantona kao i za nabavku i održavanje softvera kojim se uspostavlja baza podataka svih registrovanih pravnih i fizičkih lica u oblasti sporta na području TK.

Također, omogućeno je finansiranje vrhunskim, kvalitetnim i perspektivnim sportistima za dodjelu sportskih stipendija i nagrada, putem javnog poziva, sportskim organizacijama za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa TK u oblasti tjelesne kulture i sporta koji se odnosi se na cjelokupni sistem sporta TK, a programi/projekti koji će se putem javnog poziva sufinansirati odnose se na blasti vrhunskog, kvalitetnog i sporta lica sa invaliditetom, za tjelesne aktivnosti i sportske igre koje okupljaju veliki broj djece i omladine, s ciljem pravilnog razvoja i unaprjeđivanja zdravlja, te za finansiranje nabavke neophodnih sportskih rekvizita, sportske opreme za razvoj školskog sporta i pripremu školskih ekipa za nastup na sportskim takmičenjima i studentske omladine Tuzlanskog kantona.

Sredstva su namijenjena i za sportski odgoj i obrazovanje,zdravstvenu zaštitu sportista i organizaciju sportskih manifestacija.

DK

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments