Srijeda, 18 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETZaplijenjeno 700 kutija cigareta i tona duhana

Zaplijenjeno 700 kutija cigareta i tona duhana

Pripadnici Granične policije (GP) BiH proteklog su vikenda imali dvije velike zapljene cigareta i duhana.

Radeći na sprečavanju nezakonitog prometa roba preko državne granice, pripadnici GP BiH u subotu su zaplijenili više od tone duhana u listu na području Bijeljine.

Duhan je otkriven u prikolici napuštenog vozila, a u vezu s ovim događajem dovodi se više osoba s područja BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju i pronalasku osoba za koje postoji sumnja da su počinile krivično djelo, saopćeno je iz Granične policije BiH.

U nedjelju je spriječeno krijumčarenje 700 kutija cigareta Marlboro, akciznih markica BiH, na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole vozila Toyota, slovenskih nacionalnih oznaka.

Detaljni pregled vozila u kojem su bile sakrivene cigarete policijski službenici obavili su korištenjem endoskopa (uređaj kojim se omogućava optički pregled teško dostupne unutrašnjosti vozila), koji je GP-u BiH doniran u sklopu CIAT projekta UNDP-a, pod pokroviteljstvom Savezne policije Njemačke.

Vozilom je upravljao H. T. (1992.), državljanin BiH, koji je lišen slobode i protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krijumčarenje”. Cigarete su privremeno oduzete.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments