Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJET‘Merhamet’ obezbijedio 1.700 obroka za migrante u Tuzli

‘Merhamet’ obezbijedio 1.700 obroka za migrante u Tuzli

Donacija Islamske zajednice Bosne i Hercegovine od 30.000 KM omogućila je Humanitarnoj organizaciji “Merhamet” pripremu i podjelu 8.200 obroka za migrante u Unsko-sanskom kantonu, prije svega onima koji su smješteni na Vučijaku, kao i migrantima koji su ne našli na proputovanju kroz Tuzlu.

Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor “Merhameta” Bihać je od ukupne donacije Islamske zajednice u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima.

Istovremeno, Regionalnom odboru “Merhameta” Tuzla preraspoređeno 5.000 KM, što je omogućilo pripremu i podjelu oko 1.700 obroka, saopćeno je iz ove humanitarne organizacije.

– Pomoć Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je hranu za sirijske izbjeglice i migrante. Na taj način, Islamska zajednice u BiH i “Merhamet” zajedno su nastojali da migrantima i izbeglicama koliko-toliko olakšamo život – kazao je predsjednik “Merhameta” Kenan Vrbanjac.

Krajem maja je u Sarajevu je potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM, koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila HO “Merhamet” MDD za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u BiH.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments