Četvrtak, 19 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETOdržan sastanak Koordinacionog tijela za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici

Održan sastanak Koordinacionog tijela za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici

U cilju jačanja saradnje institucija, ustanova i nevladinih organizacija u preventivnom djelovanju i postupanju u slučajevima nasilja u porodici, u Tuzli je održan još jedan sastanak Koordinacionog tijela za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK, Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Ministarstva zdravstva, Ministarstva obrazovanja i nauke TK, Ministarstva pravosuđa i uprave TK, Pedagoškog zavoda TK, Aktiva direktora centara za socijalni rad TK i Udruženja građana “Vive Žene” Tuzla.
Trenutna aktivnost Koordinacionog tijela je izrada plana mjera u skladu sa Strategijom za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici FBiH, koji bi trebao biti finaliziran na narednom sastanku i upućen Vladi Tuzlanskog kantona na razmatranje i usvajanje.
Aktivnost je finansijski podržana od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, putem Agencije za ravnopravnost spolova BiH i USAID-a, kroz projekt Udruženja građana “Vive Žene.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments