Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKOdržana 33. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Održana 33. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

Nastavak 33. sjednice Gradskog vijeća Srebrenik donio je raspravu o Prijedlogu odluke o izradi Strategije razvoja turizma Grada Srebrenika do 2024. godine, u kojem je najveći akcenat stavljen na razvoj prirodnih i turističkih potencijala kojima ovo područje raspolaže, poput planinskog masiva Majevice i lokaliteta Starog grada Srebrenika, te na ulaganja u turističku infrastrukturu koja bi i privukla najveći broj turista na ovo područje.

Usvojen je i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o snabdijevanju toplotnom energijom na području Grada Srebrenika, kao jednom od strateških infrastrukturnih projekata u cilju očuvanja čovjekove životne sredine. Na sjednici je usvojen i Nacrt odluke o organizaciji i djelokrugu rada jedinstvenog gradskog organa uprave Srebrenik, kao i Prijedlog rješenja o imenovanju komisije za utvrđivanje visine finansijskih sredstava boračkim udruženjima koja se finansiraju iz gradskog budžeta.

Na dnevnom redu Gradskog vijeća Srebrenik bili su i izvještaji o radu za prošlu godinu javnih ustanova čiji je osnivač Grad Srebrenik, kao i Izvještaj o radu Gradskog sportskog saveza.

Odrzana 33, gradskog vijeca Srebrenik

U Srebreniku odrzan nastavak 33. sjednice gradskog vijeca. Dominirali izvjestaji o radu javnih ustanova a usvojene i smjernice razvoja turizma do 2020 godine.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Freitag, 5. Juli 2019

A.I.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments