Utorak, 17 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJET“Silver Kings” Srebrenik organizirao košarkaški kamp za djecu “Izađimo napolje”

“Silver Kings” Srebrenik organizirao košarkaški kamp za djecu “Izađimo napolje”

U Sportsko rekreativnom centru Ajdinovići  održan je košarkaški kamp pod nazivom “Izađimo napolje”. Tehnički organizator kampa bila je Škola sporta Silver Kings, a učešće su uzeli momci iz Gračanice, Kalesije i Srebrenika. Voditelji kampa bili su treneri Edis Bajrektarević, Sanel Zaketović i Damir Beganović.
Trenažni proces odvijao se na sportskim terenima SRCA Ajdinovići i u Sportskoj dvorani Olovo.
Osim treniranja košarke i takmičenja djeca su uživala u svim sadržajima koje pruža ovaj centar, od otvorenih i zatvorenih bazena, zabavnog salona, terena za tenis, nogomet, odbojku, teretane na otvorenom…do velikog izbora hrane i pića sa all inclusive uslugom. Kad se uzme u obzir nadmorska visina od 950 metara i činjenica da su djeca većinu svog vremena provodila vani na otvorenom terenu onda i sa zdravstvenog aspekta ovaj kamp ima svoju veliku vrijednost.

Tokom tih pet dana momci su vrijedno trenirali da bi posljednji dan imali svoja sportska takmičenja gdje su i odmjerili snage.
U takmičenjima u basketu MVP igrač bio je Tarik Hasanović iz Kalesije.
U šutiranju trojki najbolji su bili:
Minibasket – Kemal Buljubašić (KK Silver Kings),
Kadeti – Hasan Džombić (KK Silver Kings),
Juniori – Nedžib Burek (KK Bosna Kalesija)
Medalju za najmlađeg polaznika kampa dobio je Eldar Zaketović iz Gračanice.
U šutiranju slobodnih bacanja pobijedio je Faris Avdić.
U spretnosti najbolji je bio Amar Salihbašić (Gračanica) a medalju za najboljeg igrača turnira 5 na 5 dobio je Bego Huskanovic iz Gračanice.
Za MVP polaznika kampa proglašeni su Kemal Buljubašić (Silver Kings) i Amar Salihbašić (Gračanica) naši budući Musa i Nurkić.
Ono što posebno raduje je povratna informacija od roditelja koji su prezadovoljni organizacijom kampa a još bolje uslove ćemo imati naredne godine jer u SRCA Ajdinovići grade novu sportsku dvoranu.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments