Sloboda započela pripreme za Premijer ligu BiH

RK Sloboda

Rukometni klub Sloboda Tuzla započeo je pripreme za sezonu 2019/20, a njihov početak i povratak ovog kluba u Premijer ligu BiH najavio je trener Mirza Bulić, nakon čega je predstavio pojačanje ekipe Slobode sa srednjim bekom Sedžadom Abdurahmanovićem, juniorskim reprezentativcem BiH, mladim bekom Harunom Djanom i još jednim golmanom Milenkom Jelićem koji je trenutno na probi.

Nakon prozivke, nova-stara ekipa Slobode odradila je svoj prvi trening u velikoj dvorani SKPC Mejdan.

Igrači koji su se odazvali prozivci su: Sedžad Abdurahmanović, Kasim Arnus, Zdravko Čajić, Amer Denjo, Harun Djana, Tarik Fares, Bakir Hajdarević, Semir Memić, Arnad Hamzić, Darko Ilić, Milenko Jelić, Mirza Jusufović, Admir Kišić, Dino Mehić, Adi Omeragić, Sidik Omerović, Enes Skopljak, Emir Suhonjić i Kerim Torlaković.

Davor Kadić, Edin Cerić, Ermin Jusići Bakir Pirić pridružit će se naknadno pripremama tuzlanskog tima.

Podsjećamo, nakon što je kompletan Upravni odbor Rukometnog kluba Sloboda Tuzla smijenjen, na vanrednoj sjednici Skupštine ovog kluba 30. maja 2018. godine, zbog loših rezultata novoi Upravni odobr imenovao je novo klupsko rukovodstvo, na čelu sa trenerom Mirzom Bulićem, koje se uhvatilo u koštac s nagomilanim problemima.

Volja i požrtvovanost, kako igrača tako i cijelog kolektiva RK Sloboda Tuzla rezultirali su pozicijom na vrh tabele Prve lige FBiH– grupa Sjever sa samo jednim porazom tokom cijelog takmičenja te zasluženim povratkom u Premijer ligu BiH gdje i pripadaju, a što je bio i glavni cilj Uprave tuzlanskog kluba.

M.O.