Četvrtak, 19 Maja, 2022
Google search engine
HomeVIJESTISREBRENIKU Srebreniku potpisani ugovori o obnovi još šest kuća

U Srebreniku potpisani ugovori o obnovi još šest kuća

Potpisivanje ugovora

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović svečano je potpisao ugovore o izgradnji novih tipskih kuća s predstavnicima još šest porodica čiji su stambeni objekti potpuno uništeni u katastrofalnim poplavama iz 2014. godine. Kako je istakao gradonačelnik Omerović, riječ je o trećoj fazi projekta oporavka od poplava koje su prije pet godina u dva navrata zahvatile područje ovog grada.

Nihad Omerović

-„Današnje potpisivanje ugovora predstavlja još jedan od dokaza naše dosljednosti kada je u pitanju oporavak od katastrofalnih poplava i pružanja pomoći ugroženim porodicama. U narednom periodu pokušat ćemo pružiti pomoć i onim porodicama koje do sada nisu ušle niti u jedan od dosadašnjih projekata koje smo realizirali s Evropskom unijom i ostalim donatorima“, ističe Omerović.

 Ranije su potpisani ugovori o sanaciji 21 oštećene kuće i izgradnji sedam novih stambenih objekata te o dodjeli četiri plastenika ugroženim porodicama s kompletnim sadnim materijalom, sistemom za navodnjavanje i ostalom pratećom opremom.

Niko Pavić

–„Usljed velikog nevremena potpuno je uništena moja kuća tako da sam već skoro pet godina bez vlastitog krova nad glavom. Neizmjerno se zahvaljujem svim dobrim ljudima koji su uključeni u ovaj projekat, jer bez njihove pomoći nikada ne bih bio u stanju ponovo sebi izgraditi novu kuću“, istakao je Niko Pavić, jedan od korisnika pomoći iz srebreničkog naselja Gornji Hrgovi. U izgradnju 13 novih i obnovu 21 oštećene kuće te nabavku plastenika uložit će se 832.000 maraka, od čega je iz gradskog budžeta izdvojeno 82.000 maraka, a preostali iznos donirala je Evropska unija i njeni partneri na projektu „Oporavak od poplava“. Radovi na izgradnji novih i sanaciji oštećenih kuća trebali bi se završiti do kraja aktuelne građevinske sezone.

M.O.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments