OGUS-2019 – Niz sadržaja za najmlađe

0
16

U sklopu kulturne manifestacije „Otvoreni grad umjetnosti“ jučer je organiziran niz raznovrsnih kulturnih sadržaja za najmlađe. Uprkos pravim tropskim vrućinama, volonteri Udruženja „Osmijeh je iz Srebrenika“ upriličili su zanimljive sadržaje usmjerene na razvoj kreativnih i kognitivnih sposobnosti djece.

U okviru cjelodnevnog programa pod nazivom „Mladi za djecu“ uređena je i ukrašena staza kod dječije igraonice ispred Doma kulture, a upriličeno je i niz raznovrsnih radionica za najmlađe. Nakon toga, u sklopu ovogodišnjeg OGUS-a, održana je manifestacija pod nazivom „Djeca crtaju svom gradu“, u sklopu koje su najmlađi stanovnici ovog grada na velikoj rolni papira imali priliku izraziti svoj umjetnički talenat.

Mladim likovnim talentima pomagali su afirmisani likovni umjetnici iz BiH i inozemstva koji borave u likovnoj koloniji „Otvorenog rada umjetnosti“ u Srebreniku.

Programsko veče rezervisano je za najmlađe završeno je tradicionalnim Dječijim festivalom pop muzike na kojem je nastupilo dvadesetak mladih muzičkih talenata s područja srebreničke općine.Sve programske sadržaje pratio je veliki broj posjetilaca.

M.O.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime