U Srednjoj Špionici održana tradicionalna manifestacija “Dani kruha i plodova zemlje”

0
52

U organizaciji HKD “Napredak” Srebrenik u naselju Srednja Špionica  odrzana je tradicionalna gastronomsko-kulturna manifestacija ” Dani kruha i plodova zemlje” .

Riječ je o manifestaciji koja ima za cilj promociju tradicionalnog načina zivota , proizvodnje organske hrane , narodnih jela i običaja , koja se 14 -tu godinu za redom organizuje u ovom naselju .Učerće na ovogodišnjim “Danima kruha i plodova zemlje”  u Srednjoj Špionici uzelo je više od 300 posjetilaca, a zvanično ovu manifestaciju otvorio je predsjedavajući Gradskog vijeća Srebrenik Anto Marković, istakavši da ovakve manifestacije upravo predstavljaju ono najbolje što grad Srebrenik i cijela BIH imaju.

Prema riječima Filke Veselčić, predsjednice HKD Napredak Srebrenik, vrijedne domaćice iz Srednje Špionice i okolnih naselja potrudile su se da pripremom starih tradicionalnih jela, narodnih rukotvorina i ovog puta dočaraju način života predaka.


Uz članove PD Majevica Srebrenik, koji su i ovog puta planinarskim pohodom od centra Srebrenika do Srednje Špionice dali svoj doprinos, obilježavanje ovogodišnje manifestacije uveličali su i brojni posjetioci i predstavnici udruženja od Tuzle do Distrikta Brčko.
Cjelokupna manifestacija upotpunjena je prigodnim kulturno-zabavnim programom.

Kulturna manifestacija "Dani kruha i plodova zemlje"

U organizaciji HKD NAPREDAK Srebrenik u naselju Srednja Spionica, danas je odrzana tradicionalna 14-ta gastronomsko-kulturna manifestacija "Dani kruha i plodova zemlje"

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Sonntag, 13. Oktober 2019

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime