Zbog nedostatka kvoruma danas nije održan nastavak 2. sjednice Gradskog vijeća Srebrenik

0
42

Druga po redu sjednica Gradskog vijeća Srebrenik , koja je počela još 12.oktobra 2019.g. , nije okončana ni po sazivanju njenog nastavka za 29.oktobar tekuće godine. Zakazani nastavak zbog nedostatka kvoruma nije ni počeo.

Naime , na sjednici se nisu pojavili vijećnici  kluba SDA , koji su se zvaničnim dopisom upućenim sekretaru Gradskog vijeća Srebrenik oglasili da neće prisustvovati nastavku sjednice , jer kako su naveli , kao najbrojniji klub vijećnika u Gradskom vijeću nisu konsultovani oko termina zakazivanja nastvka pomenute sjednice. Izmedju ostalog, u zvaničnom dopisu naveli su da jedan broj njihovih vijećanika nalazi se u inostranstvu i nije u mogućnosti prisustvovati sjednici , a da ostali vijećnici SDA zbog ranije preuzetih neodloznih obaveza takodje nisu u mogućnosti prisustvovati ovoj sjednici .

Sličan dopis , sekretaru GV Srebrenik , uputili su i članovi Kluba vijećanika SDP-s naglasivsi da dva njihova vijećanika takodje zbog ranije preuzetih obaveza nisu u mogućnosti prisustvovati sjednici . O svom izostnaku sa nastavka sjednice , usmenim putem , navodeci slične razloge , sekretara Gradskog vijeća Srebrenik obavjestili su i članovi Kluba vijećanika LDS -a .

Nakon sto je prozivkom utvrdjeno da nema potrebnog broja vijećnika za održavanje sjednice , zasijedanje je odgodjeno , a o novi termni nastvka sjednice bice utvrdjen naknadno.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime