7.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 26 Septembra, 2021

Larisa iz Srebrenika ručno izrađuje krevete za kućne ljubimce

Larisa Sinanović iz Srebrenika je 22-godišnja studentica Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, koja svoje slobodno vrijeme provodi izrađujući krevetiće za kućne ljubimce

Novcem kojeg dobija od prodaje ovih jedinstvenih krevetića  Larisa pomaže napuštene životinje. Jedna od njenih  želja je i veća zarada u budućnosti, kako bi mogla davati veći novčani iznos za brigu o životinjama koje se nalaze u azilima.

Kako je navela u razgovoru za Fejm.ba izrada prvih krevetića je trajala danima, iz straha da sve bude onako kako je to ova studentica  zamislila. Iako se ovaj hobi činio zahtjevnim, kako vrijeme prolazi, njeno šivenje krevetića postaje sve lakše.

Ideju za šivenjem krevetića ova studentica dobila je kako bi omogućila svom dugogodišnjem mačku Maketu jedinstveno mjesto za san.  Međutim, iako je Larisa bila vođena idejom da usreći  svog mačka, on je odbio da spava u novom krevetu.

„Moj mačak nikada nije tu kada radim. Međutim, kada sam završila krevetić za kupca, kratko sam izašla iz sobe. Kada sam se vratila, moj mačak je spavao na tom krevetiću, iako do tada nije htio da uđe niti u jedan. Bila sam sretna jer je napokon odabrao krevetić za sebe, a kupcu sam naravno napravila novi.„ – ispričala nam je Larisa.

Poslije završene prve narudžbe fotografije je podijelila na društvenim mrežama,  nakon čega je dobila brojne upite o izradi i cijeni krevetića. Larisa, kako kaže, nije očekivala toliku zainteresiranost za krevetiće koje ona šije.

Cijena krevetića za mačke iznosi 25KM a za pse 30KM. Krevetiće za male krznene ljubimce je moguće poručiti preko Facebooka na stranici pod nazivom „Krevetići za životinje“, a na Instagramu preko profila koji se zove „krevetići_za_kućne_ljubimce99“.

Za Larisu izrada krevetića za životinje trenutno je samo hobi, ali ova 22-godišnjakinja se nada da će to postati nešto ozbiljnije. Ova svestrana djevojka želi da osim šivenja nauči tehnike pletenja, kako bi mogla plesti odjeću za pse.

(Dejla Bajrić – frejm.ba)


Vijesti

Tablete za liječenje korone mogle bi biti dostupne za nekoliko mjeseci

Najmanje tri obećavajuća antivirusna lijeka koja bi mogla spriječiti simptome i ograničiti prijenos Covid-19 nalaze se u kliničkim ispitivanjima. Stručnjaci smatraju da najviše obećava lijek...

Studentima UNTZ -a zabranjeni protesti!

Studentski parlament UNTZ- a objavio je da su protesti koji su bili najavljeni za ponedjeljak 27.09.2021. godine otkazani, jer su iz MUP -a TK...

Novi COVID bilten za BiH koji treba da nas zabrinjava

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je 589 osoba (jučer 852) pozitivno na koronavirus. Testirano je ukupno 2.663 uzorka (jučer 3.457 ). U ovom vremenskom periodu od posljedica COVID-19 preminule 32 osobe (jučer 26): u FBiH...

Stay Connected

21,988FansLike
2,956FollowersFollow
18,500SubscribersSubscribe