Najviše zabilježenih slučajeva nasilja u porodici registrovano u Tuzlanskom kantonu

0
73

Na području Bosne i Hercegovina od januara do kraja oktobra ove godine zabilježeno je više od 1.600 slučajeva nasilja u porodici. Realna brojka je mnogo veća s obzirom da veliki broj zlostavljanih osoba, koje su većinom žene, odluče da ne prijave policiji ova krivična djela.Najviše zabilježenih slučajeva nasilja u porodici registrovano je u Tuzlanskom kantonu (do septembra 259), Banjoj Luci (221) i Kantonu Sarajevo (133), dok je najmanje zabilježeno na području Bosansko-podrinjskog kantona – samo dva.

Bitno je istaći da su među žrtvama i djeca i muškarci. Tako je naprimjer na području koje pokriva Policijska uprava Foča registrovano 35 slučajeva nasilja u porodici gdje su od 43 žrtve 23 žene, 17 muškaraca i troje djece.

Na području PU Doboj u prvih devet mjeseci je evidentirano 79 slučajeva, a podneseno je 50 izvještaja nadležnom tužilaštvu. Nasilje u porodici počinila su 74 muškarca i četiri žene. Žrtve su najviše žene 62, 24 muškarca, petnaestero djece mlađe od 14 godina i dvoje djece od 14 do 18 godina. (KLIX)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime