28.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Održan nastavak II sjednice Gradskog vijeća Srebrenik – Najavljena III sjednica prekinuta

Jučer je u Srebreniku održan nastavak II sjednice Gradskog vijeća koja je prekinuta još 12. oktobra.

Najveću  raspravu, prema očekivanom,izazvala je informacija o toku realizacije projekta vodosnadbijevanja mjesnog područja Tinja sa gravitirajućim naseljima, kao i Nacrt odluke o kreditnom zaduženjuGrada Srebrenika za obezbjeđenje sredstava za rješavanje problema vodosnadbijevanja na ovom području. Nakon višesatne rasprave o ovim tačkama dnevnog reda, usvojen je Nacrt Odluke o kreditnom zaduženju u iznosu od oko 3,8 miliona KM, uz zaključke koje su inicirali vijećnici SDA i SDP da se sačini detaljna projektno-tehnička dokumentacija o projektu vodosnadbijevanja, te da se pomenuta kreditna sredstva isključivo moraju usmjeriti na rješavanje problema vodosnadbijevanja, prevashodno mještana mjesnih područja Tinje, Podorašja i Dubokog Potoka te ostalih ugroženih naselja gdje postoje potrebe za hitnim rješevanjem problema, poput naselja Cage, Gornjih Moranjaka, rješavanje izvorišta Glib, Kugićko Vrelo  i Krč, bunara B2 i sl.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Srebrenika za 2019. godinu nije dobio potrebnu vijećničku podršku, a također nije usvojen ni prijedlog Odluke o organizaciji i djelokrugu rada jedinstvenog organa državne službe Grada Srebrenika.

Gradski vijećnici podržali su prijedlog programa o izmjenama i dopunama programa infrastrukture na području Grada Srebrenika za 2019. godinu, a na sjednici je usvojen i Prijedlog Odluke o izboru rukovodioca stručne službe Gradskog vijeća – sekretara vijeća. Na ovu funkciju imenovan je dipl. pravnik Mirsad Salkić.

Obzirom da nije bilo pripremljenog materijala, razmatranje zaključka o davanju saglasnosti službi za prostorno uređenje i zaštitu okolice, u vezi hitne službe Doma zdravlja Srebrenik, odgođeno je do narednog zasijedanja.

Nakon što je okončan nastavak II sjednice GV Srebrenik, trebala je biti održana i II redovna sjednica GV. U ponuđenom dnevnom redu najznačajnije tačke bile su izvještaj o izvršenju budžeta općine Srebrenik, sa izvještajem o troškovima tekuđe budžetske rezerve za period 01.01. – 30. 09. 2019., Nacrt Odluke o Budžetu Grada Srebrenika za 2020. godinu sa dokumentom okvirnog budžeta za period 2020.-2022. godina, kao i Nacrt Odluke o izvršenju Budžeta za 2020. godinu.

No zbog, kako su naveli, dugotrajnog zasijedanja prethodne sjednice i cjelodnevne iscrpne rasprave o tačkama dnevnog reda, a na prijedlog vijećnika SBB-a, predsjedavajući  Anto Marković tražio je da se III sjednica odgodi za novi termin. Dio vijećnika ipak nije bio za odgađanje zasijedanja, a nakon što se nisu mogli usaglasiti hoće li nastaviti sa sjednicom ili ne, predsjedavajući, zamjenik, sekretar vijeća i dio vijećnika su napustili sjednicu.

Preostalih 19 vijećnika koji su bili za nastavak rada pojedinačno su potpisali zahtjev za nastavak sjednice u srijedu 11. decembra u 11 sati. No, hoće li se pomenuta sjednica tada održati, ili u nekom drugom terminu, ostaje da se vidi.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,819FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave