28.4 C
Srebrenik
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Priznanja i nagrade – Najboljim studentima po 1.300 KM

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović uručila je na prigodnoj svečanosti u Mostaru, najboljim studentima u Federaciji Bosne i Hercegovine zaslužena priznanja i jednokratne novčane nagrade za izvrstan uspjeh ostvaren u akademskoj 2018./2019. godini.

Nagrađena su 74 studenta, koje su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH, Univerzitet u Sarajevu i Franjevačka teologija Sarajevo, univerziteti u Tuzli, Zenici i Bihaću, te Univerzitet ”Džemal Bijedić” u Mostaru i Sveučilište u Mostaru.

Federalna ministrica čestitala je nagrađenim studentima i zahvalila svim javnim visokoškolskim ustanovama na saradnji i partnerstvu.

”Novac uložen u nekvalitetno obrazovanje je loša investicija, a dobra je ulaganje u poboljšanje kvalitete obrazovanja. Ovo ministarstvo je odlučno da dobro investira, i to u izgradnju kvalitetnog obrazovanja. To nije samo opredjeljenje, već naša obaveza i odgovornost prema svim našim mladim. Dodatni motiv ste upravo vi, koji se ističete svojim radom i ostvarenim uspjesima”, poručila je ministrica Dilberović, sa željom da im ove nagrade budu motivacija za nastavak školovanja, ali i za ostanak u Bosni i Hercegovini

Istaknula je i ulogu i odgovornost društvene zajednice da osigura uslove koji će omogućiti studentima da, prema sopstvenim mogućnostima, usvajaju nova znanja i pripremaju se za odgovorne zadatke.

”Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke ima koordinirajuću i savjetodavnu ulogu u ovim oblastima. Međutim, sa sigurnošću tvrdim da je ovo ministarstvo u reformskim procesima i nadogradnji obrazovno-naučnog prostora nezamjenjivo”, dodala je Dilberović, posebno istaknuvši jednogodišnja grant sredstva za rad svih javnih univerziteta u FBiH, programe podrške mobilnosti nastavnika i studenata, te studentskim udruženjima i projektima, podrške za studente invalide i studente Rome, sufinansiranje studentskog smještaja i, uopće, studentskog standarda i niz drugih programa i aktivnosti.

Jednokratnu finansijsku podršku za nagrađene studente, u iznosu od po 1.300 KM, osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz Budžeta Federacije BiH za 2019. godinu, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Vijesti

Zmajice u furioznom finišu pregazile Tursku

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u utakmici za infarkt su ostvarile pobjedu nad Turskom u 2. kolu Eurobasketa rezultatom 64:54. Zmajice su, nakon pobjede nad Belgijom...

Sadik Hasanović za Radio Srebrenik – Idem da se borim za ono što želim

Sadik Hasanović iz Srebrenika učesnik je muzičkog takmičenja "Zvezde granda". Svoj talent je već dokazao više puta. naime, Sadik je bio pobjednik takmičenja "Zvijezda...

U TK nema novozaraženih

U Tuzlanskom kantonu u protekla 24 sata nije evidentiran ni jedan slučaj zaraze korona virusom, od testiranih 148 uzoraka. U protekla 24 sata zabilježen je...

Stay Connected

21,988FansLike
2,819FollowersFollow
17,900SubscribersSubscribe

Zadnje objave