Održana 4. sjednica Gradskog vijeća Srebrenik

0

Četvrta po redu redovna sjednica Gradskog vijeća u Srebreniku bila je u znaku usvajanja Odluke o kreditnom zaduzenju Grada Srebrenika , u ukupnom iznosu od 3 miliona i 800 hiljada KM , a u cilju konačnog rješavanja višedecenijskog problema kvalitetnog vodosnabdijevanja Mjesnog područja Tinje i naselja koja gravitiraju ovom području , te ostalih ugrozenih područja Grada Srebrenika.

Uz usvajanje ove odluke na sjednici je usvojen i Prijedlog Odluke o utvrdjivanju javnog interesa za izgradnju cjevovodnog sistema za uvodjenje bunara B5A u Babunovićima u postojeći sistem vodosnabdijevanja  Grada Srebrenika. Gradski vijećnici su podrzali i Prijedlog Odluke o načinu i uslovima raspolaganja nekretninama -prodaji neposrednom pogodbom u vlasništvu Grada Srebrenika .

Na današnjoj sjednici raspravljano je i o donošenju Odluke  po zahtijevu gradonačelnika Srebrenika za preispitivanje Odluke o utvrdjivanju prijedloga kandidata-predstavnika drzavnog kapitala za imenovanje u Nadzorni odbor JP VIK ” Srebrenik” d.d. Srebrenik , a nakon obavljene rasprave postojeći Prijedlog Odluke o  imenovanju kandidata-predstavnika drzavnog kapitala u Nadzorni odbor srebreničkog “Vodovoda” nije dobio potrebnu vijećničku većinu.  Na sjednici je usvojen i nacrt Odluke o Gradskom pravobranilaštvu Srebrenik , a kao prelazno rješenje do imenovanja Gradskog pravobranioca u Srebreniku ,Gradsko vijeće Srebrenik ovlastilo je Nermina Jašarevića za prijem i slanje pismenih akata i pošte iz domena pravobranilaštva.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o razriješenju Komisije za procjenu i promet nepokretnosti , koju su popunjavali Mirzad Bećirović -predsjednik , te članovi: Fikreta Brašnjić, Ibrahim Nišić, Selma Omerović i Zlatan Sitarević , nakon čega je imenovana i nova komisija.

Gradsko vijeće Srebrenik podržalo je i zahtijev Doma zdravlja Srebrenik za davanje saglasnosti na dogradnju još jednog sprata novog objekta u izgradnji , u kojem će biti smješeta Služba hitne pomoći , Odjeljenje fizijatrije i administrativni dio ove ustanove. Na današnjoj sjednici je usvojen Prijedlog Rješenja  o imenovanju članova u Upravni odbor JU Centar za socijalni rad Srebrenik , dok je Prijedlog rješenja o imenovanju članova u Upravni odbor JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik vraćen na doradu.

Na prijedlog vijećnika Fahira Zukića pokrenuta je i akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga za pomoc šehidskoj porodici Behije Fejzic , kojoj je u nedavnom pozaru izgorjela kuca ,a od vijećnika koji su dali svoj dobrovoljni prilog prikupljeno je 1250 KM.

Na prijedlog gradonačelnika Srebrenika , kao predlagača materijala , sa današnje sjednice povučeni su :Prijedlog Odluke o organizaciji i djelokrugu rada jedinstvenog organa drzavne sluzbe Grada Srebrenika,kao i  Razmatranje Nacrta Odluke o vrijednosti boda komunalne naknade za 2020.godinu.

U Srebreniku odrzana 4.sjednica Gradskog vijeca. 3. miliona i 800 hiljada KM Grad Srebrenik, odlukom gradskih vijecnika…

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Montag, 3. Februar 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here