Svečano otvorena manifestacija “Dani Povelje”

Sinoć je u Srebreniku svečano otvorena kulturna manifestacija “Dani povelje” Srebrenik 2020 kojom se ovog puta obilježava 687. godišnjica Povelje bosanskog bana Stjepana II Kotromanića, i prvog pomena Srebrenika u pisanim historijskim dokumentima, sačinjene pod zidinama Staroga grada 15. februara 1333.

Ovogodišnju manifestaciju zvanično je otvorio gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović, naglasivši da i ova Povelja i sama manifestacija kojom se obilježava, predstavlja najbolji dokaz hiljadugodišnje opstojnosti BIH.
Manifestaciju su podržali i predstavnici Vlade TK u čije ime se obratio Edin Buševac, ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK.


U okviru svečanog otvaranja ovogodišnjih “Dana Povelja” upriličena je i pozorišna predstava “Welcome To Bosnia”, autorice Dženane Džanić, a u izvedbi srebreničkih glumaca Fatime Zahirović, Jasmine Dedić, Damira Mašića, Siniše Kahvića i Dražena Pavlovića.


Petodnevni program ovogodišnje manifestacije “Dani Povelje” nastavljen je danas tracionalnim planinarskim pohodom u organizaciji PD Majevica Srebrenik, a večeras od 19 sati biće upriličen i program Gradskog folklornog ansambla Srebrenik.

Srebrenik-svecano otvoreni "Dani povelje" Srebrenik 2020

Sinoc je u Srebreniku svečano otvorena kulturna manifestacija "Dani povelje" Srebrenik 2020. Ovom manifestacijom obiljezava se 687. godisnjica Povelje bosanskog Bana Stjepana II Kotromanica koja je sacinjena pod zidinama starog grada Srebrenika 15. februara 1333 g. U okviru svecanog otvaranja Dana povelje u Srebreniku uprilicena je pozorišna predstava " Welcome to Bosnia" u izvedbi srebrenickih glumaca.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Sonntag, 16. Februar 2020