Potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Srebreniku – zaražena ženska osoba iz Špionice Srednje

0
87

Prvi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Srebreniku, tačnije u naselju Srednja Špionica, a radi se o 61-godišnjoj ženskoj osobi.

Odmah nakon potvrde, kasno sinoć sazvana je vanredna sjednica kriznog štaba civilne zaštite, a cijelo naselje stavljeno je karantin dok se ne dobije kompletna epidemiološka slika.
-“Poduzimamo sve što je u našoj moći da ublažimo posljedice, nadamo se da stanje karantina neće potrajati dugo,ali ne smijemo ga ukinuti dok ne dobijemo kompletnu i realnu epidemiološku sliku ovog naselja”, kaže Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika i komandant Gradskog štaba civilne zaštite.


Potvrđeno je da je zaražena osoba u proteklim danima imala brojne kontakte s drugim licima i za očekivati je nepovoljnu epidemiološku sliku. Otežavajuća okolnost u svemu je što osoba ima prijavljeno prebivališe na području Distrikta Brčko, a živi na području Srebrenika.
-“Zbog mjesta boravka nismo u evidenciji imali ni dolazak kćerke i prijateljice osobe kod koje je potvrđen koronavirus i tako nisu bili pod kontrolom, tako da se plašimo da epidemiološka slika neće biti dobra. Preduzeli smo sve mjere, ekipa uzima uzorke na terenu i očekujemo rezultate za osobe koje su bile u bližem kontaktu sa zaraženom”, naveo je dr. Ibrahim Zukić, direktor Doma zdravlja u Srebreniku.

Postoje informacije da je jedna osoba koja je bila u bliskom kontaktu sa zaraženom koristila usluge ambulante u Špionici i hemijskog laboratorija u Domu zdravlja Srebrenik i osoblje koje je bilo u kontaku sa potencijalno zaraženom osobom već je od sinoć u izolaciji.

Potvrdjen prvi slucaj zaraze korona virusom u Srebreniku

🎥 KORONA VIRUS I U SREBRENIKU🚑 Potvrdjen prvi slucaj zaraze kod 61-godisnje zenske osobe prijavljene u mjestu Bosanska Bijela – Brcko Distrikt a nastanjene u Srednjoj Spionici. Gradski stab CZ Srebrenik donio naredbu o stavljanju u izolaciju kompletnog naselja.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Sonntag, 29. März 2020

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime