Večeras ponovo dezinfekcija u svim mjesnim područjima Grada Srebrenika

0
51

Gradski štab civilne zaštite je u proteklih sedam dana već jednom organizovao i proveo opsežnu protiv-epidemijsku mjeru dezinfekcije kompletnog Gradskog područja, odnosno svih 7. Mjesnih područja u koje su  uključujučene 53 Mjesne zajednice. Dezinfekcija kompletnog Gradskog područja vršena je sistemom traktorskih prskalica sa odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom – Izosan.

            Danas, 28.03.2020 godine – subota, tokom večernjih sati izvršiće se ponovna opsežna protivepidemijska mjera dezinfekcije kompletnog područja Gradske zajednice, odnosno u svim Mjesnim zajednicama  koja će otpočeti u 18,00 sati, a zbog razuđenosti mjesnih zajednica  trajat će do kasno u  noć.

           Samo Centar grada će ovom mjerom biti obuhvaćen u večernjim satima u nedjelju, 29.03.2020 godine.

            Ovom prilikom ( izuzev predstavnika mjesnih zajednica koji asistiraju provođenju ove mjere ) pozivamo građanstvo da poštuju naložene mjere „Policijskog sata“, te da ostanu u svojim domovima kako se ne bi izložili nepotrebnim posljedicama.

            Također, pozivamo sve vlasnike tržnih centara i drugih Javnih objekata koji imaju razvijenu hidrantsku mrežu, da sa svojim radnicima organizuju i provedu opsežno pranje i dezinfekciju parking prostora i druge prostore gdje se okuplja najveći broj građana koji ostvaruju svoje različite potrebe   u tim objektima.

            Samo udruženi, provođenjem opsežnih protiv-epidemijskih mjera možemo se oduprijeti pošasti koju sa sobom  nosi Korona virus, odnosno ublažiti njene posljedice po zdravlje i živote naših sugrađana.

Načelnik štaba civilne zaštite Srebrenik: Nermin Jašarević

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime