Zaražene dvije mlađe osobe u Brčkom

0
82

Gradske vlasti Brčko Distrikta potvrdile su jutros da su dvije osobe u tom gradu zaražene koronavirusom, riječ je o supružnicima.

Od ukupno 14 testiranih osoba u Brčkom, koronavirus je potvrđen kod dvije osobe. To znači da je u cijeloj BiH do sada 128 osoba pozitivno na ovaj virus.

Radi se o dvije mlađe osobe (1989. i 1990. godište), a radi se o supružnicima. U BiH su došli s Kariba i to preko Francuske i Srbije. Treća osoba koja ih je dovezla u BiH je u izolaciji.

Ovu informaciju je saopćio gradonačelnik Brčkog Siniša Milić. Poručio je da se osobe nalaze u izolaciji od 18. marta te da je njihovo zdravstveno stanje stabilno. Riječ je o prvim slučajevima zaraze korona virusom u Brčkom, gdje se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 888 osoba.

“U odnosu na ovu okolnost radi se o odgovornoj i savjesnoj porodici, jer prema njihovim tvrdnjama nisu imali kontakata. Treća osoba koja ih je dovezla sa graničnog prelaza između Srbije i BiH također se nalazi u izolaciji. Ona je dan ranije pripremila zalihe hrane”, naveo je Milić.

Kako je istakao, preduzete su pojačane mjere na dezinfekciji stana u kojem borave supružnici, kao i šire okoline.

“Situacija je pod kontrolom i nadam se da će tako i otati”, dodao je Milić.

Ukupan broj zaraženih u BiH do sada je 128. (KLIX)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime