Više od pola miliona KM za oporavak privrede u Srebreniku

0
219

Kako je saopštio gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović,u ovom veoma teškom vremenu Gradska uprava uspjela je iz Budžeta grada Srebrenik i djelimično vanjskih izvora, trenutno obezbijediti značajna sredstva za pomoć poslovnim subjektima, odnosno pravnim i fizičkim licima koja samostalno obavljaju djelatnost, kao i poljoprivrednicima, te finansijska sredstva za mlade i žene koji planiraju pokretanje novih biznisa, a sve u cilju prevazilaženja negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Do ovih finansijskih sredstava se u značajnoj mjeri došlo mjerama štednje u prijedlogu budžeta (ukidanje finansiranja političkih stranaka, smanjenje troškova reprezentacije, tekuće rezerve i sl.).

Pored trenutnih programa pomoći,kako se najavljuje, u narednom periodu će Gradskom vijeću biti delegirane izmjene odluka o komunalnim taksama i isticanju reklame, te zakupu javnih površina, a sve u cilju rasterećenja privrede od plaćanja dijela navedenih naknada za tekuću godinu.

532 hiljade KM obezbijedjeno za pomoc privrednom sektoru u Srebreniku

Za realizaciju programa stabilizacijskih mjera – pomoc privredi, Gradska uprava Srebrenik obezbijedila iznos od 532 hiljade KM. Planirana su cetiri programa a prvi od njih usmjeren za pomoc obrtnickoj djelatnosti otvoren je od 13 do 29 maja 2020 godine. Opsirnije u video prilogu 🎥

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Donnerstag, 14. Mai 2020

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime