U Republici Srpskoj registrovano 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom

0
190

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 617 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 19 osoba.

Riječ je o tri žene i 16 muškaraca. Jedna žena je srednje životne dobi, dok su dvije starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, devet srednje i četiri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po četiri osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Teslića i Banje Luke, i po jedna osoba je iz Gacka, Prijedora i Bijeljine.

Petnaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.339 slučajeva virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 715 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 23.513 osoba. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.418 osoba, a nadzor je završen kod 29.583 osobe.

izvor: Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime