U Srebreniku obilježen Dan šehida

0
337

Svečanim prijemom u Medžlisu Islamske zajednice Srebrenik za predstavnike boračkih organizacija, šehidskih porodica, predstavnike Gradskog vijeća u Uprave te političkih stranaka, na području Srebrenika obilježen je drugi dana Ramazanskog bajrama – Dan Šehida.


I ovom prilikom istaknut je značaj obilježavanja ovog dana i podsjećanja na one koji su za odbranu domovine položili svoje živote.


-“Danas je dan sjećanja i opomene -sjećanja na najveću žrtvu koju čovjek može dati za odbranu domovine-svoj život, a i opomene – da svako od nas preispita sebe koliko je spreman na lično odricanje i žrtvu za očuvanje slobodne domovine”, istakao je gradonačelnik Srebrenik Nihad Omerović.
U okviru obilježavanja Dana šehida upriličen je obilazak šehidskih porodica i mezarja na području Srebrenika, a u Gradskoj džamiji u Srebreniku proučen je tewhid i predata hatma dova pred duše šehida.


Na centralnom gradskom spomen obilježju borcima palim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu upriličeno je i svečano polaganje cvijeća.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime