Antivladin protest britanskih zdravstvenih radnika

London, Velika Britanija – 29. juli 2020:Britanski zdravstveni radnici protestovali su protiv vlade u Londonu, tražeći povećanje plata ( Kate Green – Anadolu Agency )

Otprilike 200 zdravstvenih radnika okupilo se ispred bolnice Sent Tomas, gdje je premijer Boris Džonson hospitalizovan kada je bio pozitivan na novu vrstu koronavirusa.

Demonstranti, koji su nosili maske i pridržavali se fizičke udaljenosti, prešli su Vestminsterski most i pored zgrade parlamenta prošetali se Dauning Stritom, gdje je smješten premijerov kabinet.

Ovdje su, cipelama ispred premijerskog kabineta, okupljeni napisali 540, broj zdravstvenih radnika koji su umrli tokom epidemije KOVID-19.

Nosili su i transparente na kojima su istakli probleme prouzrokovane nepažnjom vlade u zdravstvenom sistemu, posebno kada je u pitanju deficit zaštitne opreme.

Zatražili su povećanje plate zbog borbe koju vode tokom pandemije. Očekuje se da će se u avgustu nastaviti protesti zdravstvenih radnika te da će se proširiti i na druge gradove u zemlji.

Za vrijeme epidemije u Velikoj Britaniji, javnost je aplaudirala zdravstvenim radnicima svakog četvrtka u 20 časova, pod vođstvom premijera Borisa Džonsona.

Nedostatak maski i slične zaštitne opreme za zdravstvene radnike u zemlji prerastao je u krizu.

BHRT

Vijesti

u TK interes za vakcinaciju ispod očekivanog

Do danas se za vakcinaciju na području Tuzlanskog kantona putem online platforme (https://vakcine-tk.ezoblak.net/) prijavilo oko 10.000 osoba, što je znatno ispod očekivanog, rečeno je...

Prekidi u isporuci električne energije

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom: Dana 11.05.2021. godine (utorak) na području: 1.Grada Srebrenika u dijelu naselja Ćehaje u...

U Bosni i Hercegovini 101 novozaražena osoba, prijavljeno 28 smrtnih slučajeva

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovana 101 novozaražena osoba koronavirusom od 1.599 obrađenih testova, a prijavljeno je 28 preminulih koji...

Stay Connected

21,934FansLike
2,756FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave