BiH: Sljedeće sedmice temperature do 36 stepeni

0

U Bosni i Hercegovini tokom naredne sedmice preovaladavaće uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a najviša dnevna temperatura biće do 36 stepeni.

U ponedjeljak će jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano, dok će u Bosni biti sunčano uz umjerenu oblačnost.
Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu i sjeveru do 36 stepeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here