Bruto dodata vrijednost u poljoprivredi porasla za oko 12 odsto

Vijeće ministara usvojio je Izvještaj o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH /2018-2021/ – Okvirni dokument u 2018. godini, sa odgovarajućim zaključcima, u kojem je navedeno da je bruto dodata vrijednost u sektoru poljoprivrede porasla za oko 12 odsto u odnosu na 2017. godinu.

U istom izvještaju ukazano je da je broj zaposlenih u sektoru poljoprivrede u 2018. godini smanjen za 12.000 u odnosu na prethodnu godinu, a istovremeno je povećana površina poljoprivrednog zemljišta u upotrebi, i to u Republici Srpskoj za 6,2, u Federaciji BiH /FBiH/ za 1,9 odsto i u Brčko distriktu za 1,6 odsto.

Finansijska sredstva planirana Strateškim planom za 2018. godinu realizovana su u iznosu od 73 odsto od planiranog, a od ukupno planiranih 66 podmjera, aktivnosti su vođene na implementaciji njih 40, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa dostaviće ovaj izvještaj Parlamentarnoj skupštini BiH.

Vijeće ministara, na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, usvojio je Izvještaj o sprovođenju Okvirne energetske strategije BiH do 2035. godine, koji sadrži informacije o sprovedenim aktivnostima u prošloj i onim planiranim za ovu godinu.

Strategijom je definisano pet ključnih strateških ciljeva do 2035. godine – efikasno korištenje resursa, bezbjedna i pristupačna energija, efikasno korištenje energije, energetska tranzicija i odgovornost prema životnoj sredini, te razvoj i usklađivanje regulatorno-institucionalnog okvira.

Izvor: RTV Slon

Vijesti

U toku radovi na sanaciji velikog klizišta u Gornjim Hrgovima

Tokom 2014. godine područje Srebrenika pogođeno je velikom elementarnom nepogodom, tj. poplavama, dok je kao posljedica toga došlo i do stvaranja većeg broja klizišta....

WHO odobrila vakcinu Sinopharma

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izdala je hitno odobrenje za vakcinu protiv Covida koju je napravila kineska kompanija Sinopharm. To je prvo cjepivo koje je razvila...

U aprilu izvršene 253 kontrole i otkriveno 56 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u aprilu 2021. godine izvršili su 253 inspekcijske kontrole tzv. akcije na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni...

Stay Connected

21,934FansLike
2,754FollowersFollow
17,600SubscribersSubscribe

Zadnje objave