Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETDanas 454. skokovi sa Starog mosta, ograničen broj gledalaca

Danas 454. skokovi sa Starog mosta, ograničen broj gledalaca

Tradicionalni 454. skokovi sa Starog mosta u Mostaru održat će se danas u 16 sati, saopćeno je iz Kluba skakača “Mostari”. Organizatori poručuju da je sve spremno za manifestaciju kojoj je, poput mnogih posljednjih mjeseci, velike probleme zadala pandemija koronavirusa.

Poštujući izrečene mjere, na platou ispod Starog mosta tokom skokova moći će prisustvovati svega 300 ljudi, i to donatori i sponzori koji su pomogli organizaciju i djeca polaznici Škole skokova.

Žirijem će ovog puta predsjedavati Alica Jakirović, a činit će ga i Semir Drocić, Samir Zukanović, Haris Škoro i Ermin Zukanović.

“Kao i svaki put dosad, izaći ćemo ususret svima koji skaču, a konačan spisak učesnika bit će poznat oko 13 sati. Najavljen je i dolazak prijatelja iz Srbije, Crne Gore te ukoliko bude mogućnosti i iz Slovenije. Sve će, naravno, zavisiti od mogućnosti prelaska granica. Procjena je da će nastupiti između 40 i 50 takmičara”, najavio je glasnogovornik Kluba skakača Saša Oručević.

“Ovo je prvi i nadam se posljednji put da zaljubljenike u skokove pozivamo da ne dođu na plato ispod mosta. I velika svjetska sportska takmičenja otkazana su zbog pandemije. Mi tradiciju ipak ne smijemo i nećemo prekinuti”, dodao je.

Jedan od problema s kojim su organizatori bili suočeni je i nedostatak novca u pandemiji, međutim u pomoć su priskočili prijatelji Kluba skakača i ostali sponzori.

“Uspjeli smo probuditi ljude u i izvan grada. Velika zahvala dijaspori i našoj Adeli Gosto koja je bila pokretač velike akcije prikupljanja. Malo nam nedostaje da zaokružimo finansijsku konstrukciju. Svi skakači će biti plaćeni i dobiti ono što su uvijek dobijali na skokovima. Kako? Snašli smo se. Ljudi koji žive u BiH su čarobnjaci za preživljavanje pa smo se i mi bavili bijelom magijom”, rekao je Oručević.

BHRT

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments