Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETJutro poslije nevremena: Zbrajaju se štete, dežurne ekipe na terenu

Jutro poslije nevremena: Zbrajaju se štete, dežurne ekipe na terenu

Iza građana Tuzle je besana noć.

Nezapamćeno nevrijeme tokom kojeg u samo 40 minuta palo više od 70 litara kiše po metru kvadratnom, uzrokovalo je velike šteta usljed poplava, olujnog vjetra i udara gromova.

Voda je prodrla u stotine objekata, srušeno je na desetine stabala, a vjetar je rušio krovove i montažne objekte.

Gradski štab Civilne zaštite Tuzla, koji je zasjedao sinoć kasno, proglasio je stanje prirodne nesreće uzrokovano poplavama i bujicama. Dežurne ekipe su konstantno na terenu još od sinoć.

Tuzlanski vatrogasci u protekla 24 sata imali su 20 intervencija koje su se odnosile na poplave i polomljena stabla. Zbog poplava su intervenisali u Gradskoj upravi, naselju Skojevska, zatim u Mandićima dva puta, u ulici Turalibegova, Kralja Tomislava, zatim u Moluhama, Tušnju i SKPC Mejdan. Polomljena stabla uklanjali su u ulici Albina Herljevića, Maršala Tita, kod Crveni 7, dva puta na Bulevaru, kod zgrade Jupitera, dva puta u Skojevskoj, zatim na Krojčici, u Novom naselju Solina i u Kuli. Imali su i 4 tehničke intervencije, te gasili požar garaže i traktora u naselju Mihatovići.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla su tokom noći otklonile kvarove, te su gradska i prigradska naselja, osim naselje Sarajac koje je bez vode zbog kvara na pumpnom postrojenju, uredno snabdjevena vodom.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća Komunalac Tuzla tokom cijele noći i jutra su na terenu i rade na uklanjanju stabala i čišćenju nakon sinoćnjeg nevremena.

(Tuzlainfo.ba)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments