Vakcina protiv korona virusa mora da bude bezbjedna

Foto: Ilustracija

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi vakcina protiv korona virusa bi trebalo da bude efikasna i bezbjedna.

“Ključni zahtjevi su da vakcina mora da bude bezbjedna i dokaže efikasnost. Moramo da budemo apsolutno sigurni u njenu efikasost, time ćemo se voditi kada budemo donosili dalje odluke u vezi sa vakcinacijom na korona virus”, rekao je Putin tokom onlajn sastanka o epidemiološkoj situaciji u Rusiji.

On je ocijenio da su ruski objekti za istraživanje napravili “ozbiljan napredak” u tom pogledu, prenosi TAS S.

Međutim, on je ukazao na potrebu da se djeluje što je moguće pažljivije, uz “poštovanje svog zahtjeva i pravila u ovoj komplikovanoj oblasti”.

Putin je dao uputstva kako bi se osigurao neophodan nivo proizvodnje lijekova protiv korona virusa.

“Pozivam vladu i domaće farmaceutske proizvođače da konstantno prate zalihe lijekova na domaćem tržištu, uključujući lijekova koji su se dokazali efikasnim u liječenju korona virusa”, poručio je Putin.

Kako je ranije objavljeno, Rusija namjerava da bude prva u svijetu koja će odobriti vakcinu za korona virus, i to za manje od dvije nedelje.

(Vijesti.ba / Tanjug)

Vijesti

u TK interes za vakcinaciju ispod očekivanog

Do danas se za vakcinaciju na području Tuzlanskog kantona putem online platforme (https://vakcine-tk.ezoblak.net/) prijavilo oko 10.000 osoba, što je znatno ispod očekivanog, rečeno je...

Prekidi u isporuci električne energije

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom: Dana 11.05.2021. godine (utorak) na području: 1.Grada Srebrenika u dijelu naselja Ćehaje u...

U Bosni i Hercegovini 101 novozaražena osoba, prijavljeno 28 smrtnih slučajeva

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovana 101 novozaražena osoba koronavirusom od 1.599 obrađenih testova, a prijavljeno je 28 preminulih koji...

Stay Connected

21,934FansLike
2,756FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave