Velika šteta u dvorani Mejdan nakon nesvakidašnjih poplava u Tuzli

Nesvakidašnje kišne padavine sinoć su nanijele veliku štetu i u dvorani Mejdan u Tuzli, gdje je voda prodrla u visini od skoro jednog metra. Zbrajanje nastale štete na području Tuzle nakon sinoćnjih poplava još uvijek traje, a već je poznato da su brojne objekte zadesili veliki problemi. Među njima je i dvorana Mejdan u Tuzli, gdje je voda za veoma kratko vrijeme napravila znatnu materijalnu štetu.

“Za veoma kratko vrijeme oluja sa ogromnim količinama padavina poplavila je sjevernu saobraćajnicu, a s obzirom da odvodne cijevi nisu mogle pokupiti tolike količine vode, ona se slila prema istočnom i zapadnom dijelu objekta. Naši zaposlenici su bili u pripravnosti, borili su se, ali nažalost nisu uspjeli u tome”, kazao je za Klix.ba direktor Mejdana Jasenko Elezović.

Tokom protekle noći, ali i ovog dana zaposlenici Mejdana su radili na sanaciji nastale štete, a Elezović ističe da će tačan novčani iznos biti utvrđen po izlasku nadležnih komisija.

“Naš parketar je već stigao u veliku dvoranu gdje je prema njegovoj procjeni šteta stopostotna, a preliminarno u istom procentu je šteta i u kuglani. Trenutno radimo na mehaničkom čišćenju objekta jer osim kišnice problem nam predstavlja i voda koja je kontaminirana fekalijama”, dodao je Elezović.

U prostorijama Mejdana djeluje i Karate klub Tuzla koji je također pretrpio stopostotnu štetu. Voda je prodrla u dio na kojem se nalazi oprema za trenažni proces koja je u potpunosti uništena, a članovi kluba također u kontinuitetu rade na sanaciji.

Cilj menadžmenta Sportskog kluturnog i privrednog centra Mejdan je objekt u što skorijem periodu staviti u funkciju, kako bi sve bilo spremno za predstojeću takmičarsku sezonu.

Izvor: Klix.ba

Vijesti

Bodovanje za upis u srednje škole: 3.900 maturanata osnovnih škola u TK danas polagalo eksternu maturu

Maturanti u osnovnim školama u Tuzlanskom kantonu danas su pristupili polaganju eksterne mature. Testiranje za koje su se spremali tokom zadnjeg polugodišta sadrži niz...

Čerkez: Ako epidemiološka situacija u FBiH ostane stabilna, moguće je daljnje popuštanje mjera

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez kazao je da se epidemiološka situacija u Federaciji BiH stabilizuje te je konstatirao da je u ovom trenutku...

U koliko sati će se klanjati bajram-namaz

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini obavijestila je javnost da će se bajram-namaz obaviti u četvrtak u 6:02 minute uz važeće epidemiološke mjere. Centralna svečanost...

Stay Connected

21,934FansLike
2,758FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave