Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETVrijeme u BiH: Žuto upozorenje zbog visokih temperatura

Vrijeme u BiH: Žuto upozorenje zbog visokih temperatura

Za cijelo područje BiH danas je na snazi žuto upozorenje zbog izuzetno visoke temperature vazduha koja će iznositi do 35 stepeni Celzijusovih.

Prema meteoalarmu, za područje Banjaluke, Foče, Prijedora, Trebinja i Višegrada izdato je žuto upozorenje zbog maksimalne temperatura vazduha od 32 do 35 stepeni Celzijusovih, a za područje Sarajeva, Bihaća, Tuzle i Livna zbog maksimalne temperature oko 32 stepena Celzijusova, te za područje Mostara zbog maksimalne temperature vazduka oko 35 stepeni Celzijusovih.

Žuto upozorenje sutra je na snazi za područje Bihaća, Sarajeva i Tuzle zbog maksimalne temperature od 32 do 35 stepeni Celzijusovih, a za područje Livna zbog od 32 do 34 stepena Celzijusova.

Za područje Mostara za sutra je na snazi narandžasto upozorenje zbog ekstremno visoke temperature koja će biti između 36 do 39 stepeni Celzijusovih.

Žuto upozorenje znači da vrijeme može biti potencijalno opasno i da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

Narandžasto upozorenje znači da vrijeme može biti opasno, te da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments