CIK – U toku provjera prijava za glasanje izvan Bosne i Hercegovine

U toku je obrada prijava za glasanje putem pošte, saopćila je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine obraćajući se biračima koji će glasati izvan zemlje na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

– Potrebno je da sve osobe koje su dostavile prijave za glasanje putem pošte redovno prate status realizacije svoje prijave za glasače izvan BiH putem internet stranice Centralne izborne komisije BiH: www.izbori.ba, i to klikom na link „PROVJERA PRIJAVA ZA GLASANJE IZVAN BiH“, te unosom traženih osobnih podataka, kako bi bili pravovremeno informirani o statusu svoje prijave, odnosno svojoj registraciji za glasanje izvan Bosne i Hercegovine – navodi Centralna izborna komisija BiH u saopćenju.

Nakon obrade prijava za glasanje izvan BiH, bit će sačinjen izvještaj na osnovu koga će Centralna izborna komisija BiH donijeti odluku o zaključivanju Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.

Centralna izborna komisija također obavještava da je za Lokalne izbore 2020. godine dostavljen mnogo veći broj prijava za glasanje izvan Bosne i Hercegovine u odnosu na prethodne izborne cikluse.

U cilju efikasnosti obrade i zbog činjenice da se ta aktivnost odvija u okolnostima pandemije COVID-19, Centralna izborna komisija je organizirala rad postojećeg i dodatno zaposlenog osoblja u više smjena kako bi blagovremeno okončala registraciju svih validnih prijava za glasanje izvan Bosne i Hercegovine.

(RTV Slon)

Vijesti

u TK interes za vakcinaciju ispod očekivanog

Do danas se za vakcinaciju na području Tuzlanskog kantona putem online platforme (https://vakcine-tk.ezoblak.net/) prijavilo oko 10.000 osoba, što je znatno ispod očekivanog, rečeno je...

Prekidi u isporuci električne energije

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom: Dana 11.05.2021. godine (utorak) na području: 1.Grada Srebrenika u dijelu naselja Ćehaje u...

U Bosni i Hercegovini 101 novozaražena osoba, prijavljeno 28 smrtnih slučajeva

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovana 101 novozaražena osoba koronavirusom od 1.599 obrađenih testova, a prijavljeno je 28 preminulih koji...

Stay Connected

21,934FansLike
2,756FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave