Članovi Predsjedništva danas u Briselu

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić danas će se u Briselu sastati sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem.

Sastanak je planiran za 12.00 časova u zgradi Evropskog parlamenta, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U zgradi Evropske komisije u 13.00 časova planiran je radni ručak sa komesarom EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem.

Članovi Predsjedništva BiH sastaće se i sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozepom Borelom, a sastanak je planiran za 15.15 časova.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je uoči sastanka kako se nada će se Predsjedništvo u Briselu predstaviti u najboljem svjetlu, kao i da će BiH intenzivnije krenuti u ispunjenje uslova za članstvo u EU.

On je istakao da je optimističan kada je riječ o putu BiH ka članstvu u EU, te ponovio da vjeruje da će BiH dobiti kandidatski status već do kraja ove godine, a najkasnije na proljeće 2021. godine.

BHRT

Vijesti

Dnevni bilten o broju zaraženih u TK

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu evidentirana su 42 nova slučaja zaraze korona virusom, od testiranih 395 uzoraka. Najviše novozaraženih je u Lukavcu –...

U toku radovi na sanaciji velikog klizišta u Gornjim Hrgovima

Tokom 2014. godine područje Srebrenika pogođeno je velikom elementarnom nepogodom, tj. poplavama, dok je kao posljedica toga došlo i do stvaranja većeg broja klizišta....

WHO odobrila vakcinu Sinopharma

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izdala je hitno odobrenje za vakcinu protiv Covida koju je napravila kineska kompanija Sinopharm. To je prvo cjepivo koje je razvila...

Stay Connected

21,934FansLike
2,754FollowersFollow
17,600SubscribersSubscribe

Zadnje objave