Utorak, 7 Decembra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETKoronavirus u BiH: Najmanje 286 novozaraženih i devet smrtnih slučajeva

Koronavirus u BiH: Najmanje 286 novozaraženih i devet smrtnih slučajeva

Od posljednjih izvještaja nadležnih institutcija u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24h, najmanje je 286 novozaraženih i devet smrtnih slučajeva. Od toga je u FBiH 209 novozaraženih i osam prijavljenih smrtnih slučajeva. U RS je prijavljeno 77 novih slučajeva zaraze i jedan smrtni slučaj.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1287 uzoraka, od kojih je 209 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama osim Bosansko-podrinjskom.

Do sada su testirana ukupno 123 231 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 12 931 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječen je 9 341 pacijent, a u protekla 24h oporavak je zabilježen kod 416 pacijenata. Trenutno je aktivno 3 227 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 8 novih smrtnih ishoda. Preminulo je pet muškaraca i to dva muškarca iz Tuzle, i po jedan iz Bugojna, Kalesije i Mostara, kao i tri žene od kojih su dvije iz Livna i jedna iz Živinica.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 363, od čega je 238 osoba muškog i 125 osoba ženskog spola.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici Fоčа i Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 470 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 77 оsоba u Rеpublici Srpskој.

Rаdi sе о 36 muških i 41 žеnskој оsоbi, оd kојih su 13 mlаđе, 51 srеdnjе i 13 оsоbа stаriје živоtnе dоbi.

U pоsljеdnjа 24 čаsа, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеn је јеdаn smrtni slučај kоd kојеg је pоtvrđеnо prisustvо nоvоg virusа kоrоnа. Rаdi sе о muškаrcu stаriје živоtnе dоbi iz Brаtuncа.

(BHRT)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments