Osigurano 2.100.000 KM za projekte vodosnabdijevanja u mjestu Tinja

Gradska uprava Srebrenika potpisala je ugovor sa predstavnicima Intesa San Paolo banke, koja je po raspisanom međunarodnom tenderu izabrana kao najpovoljniji kreditni ponuđač za rješavanje dugogodišnjeg problema nedostatka pitke vode na mjesnom području Tinje.

Ukupan finansijski iznos ugovora, koji su potpisali gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović i predstavnik Intesa San Paolo banke Edvin Bojagić, iznosi 2.100.000 KM sa rokom otplate od 96 mjeseci, sa uključenim grejs periodom od 12 mjeseci i kamatnom stopom od 2,563 posto.

– Već u petak ćemo na žiro računu imati operativna finansijska sredstva namijenjena za rješavanje problema vodosnabdijevanja prvenstveno mjesnog područja Tinja kao i ostalih naselja u kojima postoji problem snabdijevanja pitkom vodom – kazao je gradonačelnik Omerović.

Zaduženje, kako navodi, ni u kom slučaju neće ugroziti likvidnost i tekuće potrebe gradskog budžeta, niti bitno opteretiti ostale planirane infrastrukturne projekte.

Radovi na terenu počet će za nekoliko dana čime će se dugogodišnji problem sa napajanjem pitkom vodom mještana Tinje i okolnih naselja konačno riješiti, saopćeno je iz Gradske uprave Srebrenika.

Vijesti

u TK interes za vakcinaciju ispod očekivanog

Do danas se za vakcinaciju na području Tuzlanskog kantona putem online platforme (https://vakcine-tk.ezoblak.net/) prijavilo oko 10.000 osoba, što je znatno ispod očekivanog, rečeno je...

Prekidi u isporuci električne energije

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u snadbijevanju električnom energijom: Dana 11.05.2021. godine (utorak) na području: 1.Grada Srebrenika u dijelu naselja Ćehaje u...

U Bosni i Hercegovini 101 novozaražena osoba, prijavljeno 28 smrtnih slučajeva

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovana 101 novozaražena osoba koronavirusom od 1.599 obrađenih testova, a prijavljeno je 28 preminulih koji...

Stay Connected

21,934FansLike
2,756FollowersFollow
17,700SubscribersSubscribe

Zadnje objave