Ponedjeljak, 25 Oktobra, 2021
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPoduzete sve mjere za siguran početak školske godine u TK

Poduzete sve mjere za siguran početak školske godine u TK

Sve je spremno za početak nastave u školama na prostoru Tuzlanskog kantona (TK), kazala je u intervjuu za Fenu ministrica obrazovanja i nauke TK Fahreta Brašnjić.

Učenici će biti raspoređeni u grupe kako bi se ispoštovale sve preporuke koje su donesene zbog epidemiološke situacije u vezi s novim koronavirusom, a upravo to je i razlog zbog čega je početak škole prolongiran za sedmicu dana te školska godina nije počela 1. septembra kako je utvrđeno nastavnim kalendarom.

– Nakon sastanka s predstavnicima Kriznog štaba, Federalnog zavoda za javno zdravstvo te Kriznim štabom Ministarstva zdravstva TK zaključili smo da bi bilo pametno za sedmicu prolongirati početak nove školske godine – pojasnila je ministrica.

Tokom te dodatne sedmice sagledana je sveukupna epidemiološka situacija, jer su se brojne porodice vratile s godišnjih odmora, iako je trenutna situacija povoljnija nego je bila prethodni period. Prolongiranje početka školske godine učinjeno je i kako bi se u organizacionom smislu škole pripremile. KLIX

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments