Nedjelja, 3 Jula, 2022
Google search engine
HomeVIJESTIBIH I SVIJETPorezna uprava FBiH zapečatila 46 objekata

Porezna uprava FBiH zapečatila 46 objekata

Na području Federacije BiH sinoć do 19 sati izvršeno je 249 kontrola u kojima je otkriveno 60 neprijavljenih radnika, 70 obveznika koji nisu izdavali račune, 15 objekata koji su radili bez odobrenja za rad, te 20 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, zapečaćeno je 46 objekata i izdato 139 prekršajnih naloga u iznosu 289.600 KM.

Aktivnosti će biti nastavljene i tokom vikenda, a iz Porezne uprave pozivaju obveznike da svoje poslovanje usklade sa zakonom kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja.

Iz Porezne uprave Federacije BiH također pozivaju porezne obveznike da svoj novac koriste za unapređenje poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima, a ne da teško zarađeni novac troše na plaćanje kazni i kamata.

BHRT

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments